Algemene Voorwaarden Hiko's Tales & Creations

Artikel 1: Identiteit van de ondernemer

Vanspeybroeck Stephanie

Hiko’s Tales & Creations

Brugstraat 19, 9921 Lievegem, België

info@hikostalesandcreations.be

BE0770.411.711


Artikel 2: Algemene bepalingen

De e-commerce website van Hiko’s Tales & Creations, eenmanszaak met maatschappelijke zetel te Brugstraat 19, 9921 Lievegem, KBO-nummer BE 0770.411.711, (hierna “de Ondernemer” genoemd),  biedt haar klanten de mogelijkheid om de producten uit haar webwinkel online aan te kopen.

 
Onderhavige Algemene Voorwaarden ("Voorwaarden") zijn van toepassing op elke bestelling die geplaatst wordt door een bezoeker van deze e-commerce website (“Klant”). Bij het plaatsen van een bestelling via de webwinkel van de Ondernemer moet de Klant deze Voorwaarden uitdrukkelijk aanvaarden, waarmee hij instemt met de toepasselijkheid van deze Voorwaarden, met uitsluiting van alle andere voorwaarden. Bijkomende voorwaarden van de Klant worden uitgesloten, behoudens wanneer deze voorafgaandelijk, schriftelijk en uitdrukkelijk door de Ondernemer aanvaard zijn.


Artikel 3: Prijs

Alle vermelde prijzen zijn uitgedrukt in euro, steeds inclusief BTW en alle andere verplicht door de Klant te dragen taksen of belastingen.

Indien leverings-, reservatie- of administratieve kosten worden aangerekend, wordt dit apart vermeld.

De opgave van prijs slaat uitsluitend op de artikelen zoals het woordelijk wordt omschreven. De bijhorende foto’s zijn decoratief bedoeld en kunnen elementen bevatten die niet inbegrepen zijn in de prijs.

 

Artikel 4: Aanbod

Ondanks het feit dat de online catalogus en de e-commerce website met de grootst mogelijke zorgvuldigheid worden samengesteld, is het toch mogelijk dat de aangeboden informatie onvolledig is, materiële fouten bevat, of niet up-to-date is. Kennelijke vergissingen of fouten in het aanbod binden de Ondernemer niet. De Ondernemer is wat de juistheid en volledigheid van de aangeboden informatie betreft, slechts gehouden tot een middelenverbintenis. De Ondernemer is in geen geval aansprakelijk ingeval van manifeste materiële fouten, zet- of drukfouten.
Wanneer de Klant specifieke vragen heeft over bv. beschikbaarheid, leveringstermijn of leveringswijze, verzoeken wij de Klant om vooraf contact op te nemen via mail (info@hikostalesandcreations).


Het aanbod geldt steeds zolang de voorraad strekt en kan te allen tijde worden aangepast of ingetrokken door de Ondernemer. De Ondernemer kan niet aansprakelijk gesteld worden voor het niet beschikbaar zijn van een product. Indien een aanbod een beperkte geldigheidsduur heeft of onder voorwaarden geschiedt, wordt dit nadrukkelijk in het aanbod vermeld.


Artikel 5: Online aankopen, levering en uitvoering van de overeenkomst

De overeenkomst komt tot stand op het moment van aanvaarding door de Klant van het aanbod en het voldoen aan de daarbij gestelde voorwaarden.

Een definitieve overeenkomst geeft de Klant het niet-exclusieve en niet-overdraagbare recht voor het gebruik van de digitale producten. De intellectuele eigendomsrechten blijven altijd bij de Ondernemer.

De Klant betaalt de digitale producten op hikostalesandcreations.be via een van de aangeboden betaalmethoden.

De Ondernemer levert de aangekochte producten digitaal via e-mail direct na de succesvolle betaling.

Er worden geen fysieke producten verzonden.

De Ondernemer is gerechtigd een bestelling te weigeren ingevolge een ernstige tekortkoming van de Klant met betrekking tot bestellingen waarbij de Klant betrokken is.

 

Artikel 6: Intellectuele eigendomsrechten

Alle intellectuele eigendomsrechten van de digitale producten, zowel in hun geheel als in onderdelen, blijven eigendom van de Ondernemer.

U mag niets doen dat afbreuk doet op deze intellectuele eigendomsrechten.

Op de digitale producten rust auteursrecht. De digitale producten zijn enkel bedoeld voor persoonlijk gebruik binnen het gezin.

Het is niet toegestaan om:

  • De producten van de Ondernemer te verspreiden en/of door te verkopen.
  • De downloadlinks of bestanden door te sturen naar derden of te delen op sociale media of websites.
  • Afgedrukte kopieën van de digitale producten te verspreiden en/of door te verkopen.
  • Aanduidingen in verband met auteursrechten, logo, handelsnaam, merk of enige andere intellectuele eigendomsrechten uit de producten te wijzigen of te verwijderen.

Het is wel toegestaan om:

  • De producten af te drukken en vrij te gebruiken binnen het gezin.
  • De digitale bestanden te bewaren op de computer, een USB-stick en/of externe harde schijven.

 

Artikel 7: Herroepingsrecht

De bepalingen van dit artikel gelden enkel voor Klanten die in hun hoedanigheid van consument artikelen online aankopen bij De Ondernemer.

De Klant heeft het recht om binnen een termijn van 14 kalenderdagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen.

De herroepingstermijn verstrijkt 14 kalenderdagen na de dag "van de sluiting van de overeenkomst";

Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet de Klant de Ondernemer via een ondubbelzinnige verklaring schriftelijk per post of via e-mail op de hoogte stellen van zijn beslissing de overeenkomst te herroepen.

Om de herroepingstermijn na te leven moet de Klant zijn mededeling betreffende zijn uitoefening van het herroepingsrecht verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

De Klant moet de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 kalenderdagen na de dag waarop hij zijn beslissing om de overeenkomst te herroepen aan de Ondernemer heeft meegedeeld, terugzenden of overhandigen aan de Ondernemer voordat de termijn van 14 kalenderdagen is verstreken.

De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor rekening van de Klant.

 

De Klant wordt verzocht de artikelen terug te sturen in hun oorspronkelijke staat en verpakking, met alle erbij geleverde accessoires, en gebruiksaanwijzingen. Indien het teruggestuurde product op een of andere manier in waarde verminderd is, behoudt de Ondernemer zich het recht voor om de Klant aansprakelijk te stellen en schadevergoeding te eisen voor elke waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen door de Klant dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

 

Alle teruggestuurde artikelen worden aandachtig onderzocht. Het uitgangspunt hierbij is dat de consument het artikel slechts mag inspecteren zoals hij dat in een winkel zou mogen doen. Teruggestuurde artikelen mogen gepast worden, maar mogen niet gebruikt zijn. Wanneer een artikel een waardevermindering is ondergaan door het gebruik van de Klant zal dit ten laste van de Klant in rekening worden gebracht.

 

Indien de Klant de overeenkomst herroept, zal de Ondernemer alle tot op dat moment van de Klant ontvangen betalingen, inclusief de standaard leveringskosten, aan de Klant terugbetalen binnen maximum 14 kalenderdagen nadat de Ondernemer op de hoogte is gesteld van de beslissing van de Klant om de overeenkomst te herroepen. Bij verkoopovereenkomsten kan de Ondernemer wachten met de terugbetaling totdat hij alle goederen heeft teruggekregen, of totdat de Klant heeft aangetoond dat hij de goederen heeft teruggezonden, naar gelang welk tijdstip eerst valt.

 

De Ondernemer betaalt de Klant terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee de Klant de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij de Klant uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zullen de Klant voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht.

 

De Klant kan het herroepingsrecht niet uitoefenen voor:

  • dienstenovereenkomsten na de volledige uitvoering van de dienst.
  • de levering of verstrekking van goederen of diensten waarvan de prijs gebonden is aan schommelingen op de financiële markt waarop […] geen invloed heeft en die zich binnen de herroepingstermijn kunnen voordoen;
  • de levering van volgens specificaties van de Klant vervaardigde goederen, of die duidelijk voor een specifieke persoon bestemd zijn;
  • de levering van goederen die snel bederven of met een beperkte houdbaarheid;
  • de levering van verzegelde goederen die niet geschikt zijn om te worden teruggezonden om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne en waarvan de verzegeling na de levering is verbroken;
  • de levering van goederen die na levering door hun aard onherroepelijk vermengd zijn met andere producten;
  • de levering van alcoholische dranken waarvan de prijs is overeengekomen bij de sluiting van de verkoopovereenkomst, maar waarvan de levering slechts kan plaatsvinden na 30 dagen, en waarvan de werkelijke waarde afhankelijk is van schommelingen van de markt waarop de onderneming geen invloed heeft;
  • overeenkomsten waarbij de Klant de Ondernemer specifiek verzocht heeft hem te bezoeken om daar dringende herstellingen of onderhoud te verrichten;
  • de levering van verzegelde audio- en verzegelde video-opnamen en verzegelde computerprogrammatuur waarvan de verzegeling na levering is verbroken;
  • de levering van kranten, tijdschriften of magazines, met uitzondering van overeenkomsten voor een abonnement op dergelijke publicaties;
  • overeenkomsten die zijn gesloten tijdens een openbare veiling;
  • de terbeschikkingstelling van accommodatie anders dan voor woondoeleinden, goederenvervoer, autoverhuurdiensten, catering en diensten met betrekking tot vrijetijdsbesteding, indien in de overeenkomsten een bepaalde datum of periode van uitvoering is voorzien;
  • de levering van digitale inhoud die niet op een materiële drager is geleverd, als de uitvoering is begonnen met uitdrukkelijke voorafgaande toestemming van de Klant en mits de Klant heeft erkend dat hij zijn herroepingsrecht daarmee verliest (bv. downloaden van muziek, software);
  • de overeenkomsten voor diensten voor weddenschappen en loterijen.

 

Artikel 8: Uitsluiting herroepingsrecht:

Het herroepingsrecht is niet van toepassing op de aangekochte digitale producten van de Ondernemer omwille van de digitale aard van deze producten. Na de betaling krijgt de Klant immers direct toegang tot de digitale producten (rechtstreekse download van de digitale producten). Hierdoor gaat de Klant ermee akkoord dat de levering onmiddellijk gebeurt waardoor het herroepingsrecht vervalt. Dit wil zeggen dat de Klant geen aanvraag tot terugbetaling kan doen onder gelijk welke omstandigheden en dit vanaf het moment dat de downloadlink werd gebruikt.

Enkel in het geval de downloadlink nog niet werd gebruikt, kan de Klant een aanvraag doen tot terugbetaling. Dit doet de Klant door een mail te sturen naar info@hikostalesandcreations.be en dit binnen de 14 dagen na de aankoop.

 

Artikel 9: Garantie

Krachtens artikel 1701/1 en volgende van het Burgerlijk Wetboek  valt de levering van digitale inhoud en digitale diensten onder de wettelijke garantie. Deze wettelijke garantie bedraagt twee jaar en geldt vanaf de datum van levering.

De ondernemer staat er voor in dat de producten voldoen aan de overeenkomst, de in het aanbod vermelde specificaties, aan de redelijke eisen van deugdelijkheid en/of bruikbaarheid en de op de datum van de totstandkoming van de overeenkomst bestaande wettelijke bepalingen en/of overheidsvoorschriften. Indien overeengekomen, staat de ondernemer er tevens voor in dat het product geschikt is voor ander dan normaal gebruik.
Om een beroep te doen op de garantie, moet de Klant een aankoopbewijs kunnen voorleggen.

Bij vaststelling van een gebrek moet de Klant de Ondernemer zo snel mogelijk inlichten. In ieder geval dient elk gebrek binnen een termijn van 2 maanden na vaststelling ervan door de Klant te worden gemeld. Nadien vervalt elk recht op herstelling of vervanging.

De garantie is nooit van toepassing op defecten die ontstaan ten gevolge van ongelukken, verwaarlozing, valpartijen, gebruik van het artikel in strijd met doel waarvoor het ontworpen werd, het niet naleven van de gebruiksinstructies of handleiding, aanpassingen of wijzigingen aan het artikel, hardhandig gebruik, slecht onderhoud, of elk ander abnormaal of incorrect gebruik.

Artikel 10: Klantendienst

Klachten kunnen gemaild worden naar info@hikostalesandcreations.be. De Ondernemer doet er alles aan om mails zo snel mogelijk te beantwoorden. Bij klachten streeft de Ondernemer ernaar om een bevredigende oplossing te vinden voor alle partijen.

 

Artikel 11: Privacy

Voor meer informatie omtrent privacy verwijst de Ondernemer de Klant naar het Privacybeleid van de Ondernemer.

 

Artikel 12: Aantasting geldigheid - niet-verzaking

Indien een bepaling van deze Algemene Voorwaarden ongeldig, onwettig of nietig wordt verklaard, zal dit op geen enkele wijze de geldigheid, de wettigheid en de toepasbaarheid van de andere bepalingen van deze Algemene Voorwaarden aantasten.

Het nalaten op gelijk welk moment door de Ondernemer om één van de in deze Voorwaarden opgesomde rechten af te dwingen, of gelijk welk recht hiervan uit te oefenen, zal nooit gezien worden als een verzaking aan zulke bepaling en zal nooit de geldigheid van deze rechten aantasten.

 

Artikel 13: Wijziging voorwaarden

De Ondernemer behoudt zich het recht om deze Algemene Voorwaarden te wijzigen of aan te vullen.

Elke aankoop na de wijziging, houdt een aanvaarding in door de klant van de nieuwe voorwaarden.

 

Artikel 14: Bewijs

De Klant aanvaardt dat elektronische communicaties en back-ups als bewijsvoering kunnen dienen.

 

Artikel 15: Toepasselijk recht – Geschillen

Op de overeenkomsten tussen de ondernemer en de Klant waarop deze algemene voorwaarden betrekking hebben, is uitsluitend het Belgisch recht van toepassing. Ook indien de consument woonachtig is in het buitenland.

Indien een bepaling uit de Overeenkomst en/of de algemene voorwaarden nietig of vernietigbaar blijkt te zijn, blijven de overige bepalingen en de Overeenkomst in stand.

Alle geschillen die zouden voortvloeien uit de uitvoering van de Overeenkomst en alle betwistingen omtrent de interpretatie van de Overeenkomst dienen voorgelegd te worden aan de rechtbank van het arrondissement Oost-Vlaanderen.

Niemand kan zijn of haar rechten en/of verplichtingen voortvloeiend uit deze algemene voorwaarden of onze overeenkomsten overdragen aan een derde partij zonder toestemming van de andere partij.

 

Laatst gewijzigd op 13 september 2024.